Radosnych Świąt!

Z okazji Świąt Wielkanocnych składamy serdeczne życzenia wszystkim naszym Klientom i Partnerom Biznesowym. Niech ten czas będzie pełen spokoju, radości i inspiracji do nowych wyzwań!
J.S. Hamilton Poland posiada status jednostki certyfikującej ExCB oraz laboratorium badawczego ExTL.
Specjalizujemy się w badaniach oraz certyfikacji IECEx elektrycznych urządzeń oraz komponentów Ex.
Zastanawiasz się jak wygląda praca w akredytowanym laboratorium badawczym? Zaaplikuj do nas na praktykę lub staż i zostań z nami na dłużej!
Zapraszamy do zapoznania się z Harmonogramem Szkoleń na 2025 rok.
Zespół ekspertów J.S. Hamilton czeka na spotkanie właśnie z Tobą! Wybierz szkolenie idealnie dopasowane do Twoich potrzeb.
J.S. Hamilton Poland posiada status jednostki certyfikującej ExCB oraz laboratorium badawczego ExTL.
Specjalizujemy się w badaniach oraz certyfikacji IECEx elektrycznych urządzeń oraz komponentów Ex.
Zastanawiasz się jak wygląda praca w akredytowanym laboratorium badawczym? Zaaplikuj do nas na praktykę lub staż i zostań z nami na dłużej!
J.S. Hamilton jest unikatowym w skali europejskiej przykładem organizacji, która w sposób kompleksowy łączy szerokie spektrum badań analitycznych prowadzonych we własnych laboratoriach z badaniami marketingowymi oraz usługami rzeczoznawczo-kontrolnymi.
7 000
badanych dziennie próbek
6 000
stałych klientów
1 600
akredytowanych metod badawczych
Szukasz czegoś innego?
Z okazji Świąt Wielkanocnych składamy serdeczne życzenia wszystkim naszym Klientom i Partnerom Biznesowym. Niech ten czas będzie pełen spokoju, radości i inspiracji do nowych wyzwań!
W dzisiejszych czasach trend posiadania zwierząt domowych, zwłaszcza kotów i psów, odnotowuje znaczny wzrost na całym świecie. Statystyki pokazują, że co najmniej jedno zwierzę znajdziemy w około 80 milionów gospodarstw domowych w Europie i połowie gospodarstw domowych w Stanach Zjednoczonych. Ten wzrost był szczególnie zauważalny podczas pandemii COVID-19, podkreślając nieocenioną rolę zwierząt domowych jako towarzyszy, …
W dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości przepisów i norm w branży spożywczej, producenci oraz dystrybutorzy żywności stoją przed wyzwaniem utrzymania zgodności z obowiązującymi regulacjami. Zmiany te nie tylko wpływają na codzienne procesy produkcyjne, ale również kształtują postrzeganie Twojej marki przez konsumentów. Jak więc zapewnić bezpieczeństwo, jakość i zgodność z najnowszym prawodawstwem? Zapraszamy do udziału w dwóch …
Rozporządzenie (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, ze zmianami – ustanawia maksymalne dopuszczalne poziomy pozostałości pestycydów (NDP) w żywności i paszach w Unii Europejskiej. Jego celem jest zapewnienie wysokiego …
W branży spożywczej bezpieczeństwo żywności to coś więcej niż zgodność z procedurami. To fundament zaufania konsumentów, skutecznych działań operacyjnych i długofalowego rozwoju biznesu. Coraz więcej uwagi poświęca się więc nie tylko systemom jakości, ale też kulturze bezpieczeństwa żywności – czyli temu, jak te systemy są realizowane w codziennej praktyce. Czym właściwie jest kultura bezpieczeństwa żywności? …
Od 17 kwietnia tego roku, w rozporządzeniu nr 396/2005 w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zaszła zmiana dotychczasowej definicji Fosetyl-Al (suma fosetylu, kwasu fosfonowego i ich soli, wyrażona jako fosetyl) na Kwas fosfonowy i jego sole wyrażone jako kwas fosfonowy. Z tego …
Przełomowym momentem w historii ludzkości była uprawa roślin i domestykacja zwierząt. Wiązało się to z przejściem od gospodarki przyswajającej, opartej na zbieractwie i zdobywaniu pożywienia w polowaniach, do gospodarki wytwarzającej i rozpoczęciu osiadłego trybu życia. Pierwszym udomowionym zwierzęciem najprawdopodobniej był pies, co miało miejsce około 15 tysięcy lat temu. Kolejno dołączyły do niego kozy, owce, …
Z końcem marca rozpoczęliśmy intensywny sezon wydarzeń branżowych. 25 marca odbyła się pierwsza edycja konferencji Arena Jakości, która zgromadziła specjalistów z sektora spożywczego, by wspólnie odkrywać tajemnice bezpiecznej żywności. Dzień pełen prelekcji, wymiany doświadczeń i networkingu dostarczył nam ogromu inspiracji na nadchodzące tygodnie. W kwietniu wystartowaliśmy w pełnym tempie! Od 1 do 4 kwietnia nasi …
Rozpoczyna się nowy sezon działkowy, a wraz z nim w Rodzinnych Ogrodach Działkowych uruchamiane są instalacje wodne po zimowej przerwie. To dobry moment, by przypomnieć, jak istotne jest badanie jakości wody – zarówno z perspektywy zarządów ROD, jak i samych działkowiczów. Dlaczego warto badać wodę przed rozpoczęciem sezonu? Zimowa przerwa w użytkowaniu sieci wodociągowej to …
Z okazji Świąt Wielkanocnych składamy serdeczne życzenia wszystkim naszym Klientom i Partnerom Biznesowym. Niech ten czas będzie pełen spokoju, radości i inspiracji do nowych wyzwań!
W dzisiejszych czasach trend posiadania zwierząt domowych, zwłaszcza kotów i psów, odnotowuje znaczny wzrost na całym świecie. Statystyki pokazują, że co najmniej jedno zwierzę znajdziemy w około 80 milionów gospodarstw domowych w Europie i połowie gospodarstw domowych w Stanach Zjednoczonych. Ten wzrost był szczególnie zauważalny podczas pandemii COVID-19, podkreślając nieocenioną rolę zwierząt domowych jako towarzyszy, …
W dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości przepisów i norm w branży spożywczej, producenci oraz dystrybutorzy żywności stoją przed wyzwaniem utrzymania zgodności z obowiązującymi regulacjami. Zmiany te nie tylko wpływają na codzienne procesy produkcyjne, ale również kształtują postrzeganie Twojej marki przez konsumentów. Jak więc zapewnić bezpieczeństwo, jakość i zgodność z najnowszym prawodawstwem? Zapraszamy do udziału w dwóch …
Rozporządzenie (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, ze zmianami – ustanawia maksymalne dopuszczalne poziomy pozostałości pestycydów (NDP) w żywności i paszach w Unii Europejskiej. Jego celem jest zapewnienie wysokiego …
W branży spożywczej bezpieczeństwo żywności to coś więcej niż zgodność z procedurami. To fundament zaufania konsumentów, skutecznych działań operacyjnych i długofalowego rozwoju biznesu. Coraz więcej uwagi poświęca się więc nie tylko systemom jakości, ale też kulturze bezpieczeństwa żywności – czyli temu, jak te systemy są realizowane w codziennej praktyce. Czym właściwie jest kultura bezpieczeństwa żywności? …
Od 17 kwietnia tego roku, w rozporządzeniu nr 396/2005 w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zaszła zmiana dotychczasowej definicji Fosetyl-Al (suma fosetylu, kwasu fosfonowego i ich soli, wyrażona jako fosetyl) na Kwas fosfonowy i jego sole wyrażone jako kwas fosfonowy. Z tego …